Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2017. június 13. 23:35 - Suetho a krónikás

Arel Kvartja - Holdak és vándorok hava 3. nap

Beavatás és mészárlás

A reggelt Gangwell cseresznyézéssel kezdi. Miután megismerkednek az ereniekkel, illetve félszemű vezetőjükkel Deressirrel, közösen folytatják útjukat délnek. A horizonton furcsa, kúp alakú képződmények bukkannak fel, mire Ybon kiselőadást tart az érdeklődő Kithának a vulkánokról. Nemsoká elérnek Keresztúthoz, útközben kunyhók, vályogépületek, barbár bennszülött családok mellett haladnak el. Keresztút egy előretolt helyőrség, mely ereniekkel van tele. A borzalmas sör, rettentő étel, szűkszavú katonák és a hamarosan megbecstelenítésnek áldozatul eső barbár asszonyok látványa gyors továbbállásra sarkallja Gangwelléket. Éjszakára érik el a Gunitó-tó partját azonban Sárga Vérvad felderítőkbe botlanak és mire kettőt pislognának már egy beavatási szertartás közepében találják magukat, ahol puszta kézzel, csalás (azaz mágia) nélkül kell legyőzniük a törzs fél-ork bajnokát. A fáklyák fényében némi furfanggal földre terítik a hegyomlásnyi orkot, majd harcképtelenné teszik. A sámán által rájuk tukmált növény részegségszerű állapotot idéz elő, a barbárok pedig örömmel köszöntik őket falujukban. Ybonék gyorsan elalszanak, azonban Kitha ébreszti őket, mivel a tó gyönyörű kékes színekben pompázik és vétek lenne kihagyni eme látványt. Hamar csónakba pattannak és kiderítik a világító halak titkát. Ybon felskicceli a látképet a kolostorral, mialatt Gangwell különleges képességének segítségével a tó mélyére úszik és felszínre hoz egy szütyőnyit a világító, furcsán nyálkás anyagból.

images.jpg

Másnap Ubluk kíséretében felmásznak a domb tetejére és bebocsátást kapnak Wer Shirkifhez. A dombtetőn a Kék Medve klánba tartozó barbárok téblábolnak. Az egykori apát kiemelkedő tudásról tesz tanúbizonyságot, majd felajánlja a hősöknek a csatlakozás lehetőségét céljaik elérésében. Ybonék kételkednek szavaiban, ráadásul egyik embere (szövetségese?) Revnar még el is szólja magát ebédjük elfogyasztása közben. Gangwellék nem haboznak gyorsan feltérképezik a kolostort: Ybon a könyvtárban bukkan érdekes nyomokra, míg a fejvadász a sámán sátrában botlik bele egy (az ő szavaival élve) hamúszínű szukába. Miután sikerül összerakniuk a képet rájönnek, hogy legnagyobb szerencséjükre nincs náluk Ymbol koponyája, amit az apát tűzön-vízen magáénak akar. És ekkor érkezik meg Tiennor, alig józanul, egy szekér (a mézkereskedő) rakományában utazva. Nincs idejük sokáig örülni egymásnak, gyorsan cselekszenek és lejutnak a kolostor kútjába, ahol két kutatóval találkoznak és általuk megismerik Ymbol asszonyának nevét. A csapdába került hősök tanácstalanságán végül Gangwell kerekedik felül és megtalálják a felszínre vezető rejtekutat. Miután sikerül Sylvestrist és Revnart maguk mellé állítani, nekivágnak lemészárolni a Kék Medve klán barbárjait.

35493_1314936000.jpg

Az öldöklő csatából mindenki kiveszi a részét: Gangwell és Tiennor íjaikkal kezdik tizedelni a sorokat, míg Ybon és Kitha egymás oldalát védve rohamozva törnek át a barbár sorokon. Sylvestris tűzlabdával semlegesíti a kút mellett őrködőket, Revnar pedig kétkezes csatabárdjával szeli ketté egyik áldozatát. Wer Shirkif Ymbol lándzsájával a kezében ront a csatába, majdhogynem halálra döfve Revnart, Gangwell karját pedig egy csatabárd éle hasítja fel. Sylvestris titokzatos mágiája - mely során saját vérét is felhasználja - komoly sebet okoz az egykori apátnak. A földön heverő tucatnyi hulla között tovább folyik a küzdelem, Tiennor végül Wer Shirkif mellkasába mélyeszti pengéjét, Gangwell pedig felemeli a lándzsát, minek hatására a barbárok letérdelnek új vezetőjük előtt és feladják a csatát. Sylvestris utolsó erejével még megpróbálja Revnar életét megmenteni, Ybon pedig Gangwell karját rakja rendbe.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása