Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2022. május 30. 10:11 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Harag hava, 9. nap

Issa és Sylvestris

Veril atya elkíséri őket a palotához, majd felcaplatnak a karcsú tornyok és meredek lépcsők megannyi szintjein egészen a legfelső csarnokig. Sárgás fekete-kockás, farkas címeres katonák találhatók mindenfelé, úgy tűnik igen komoly haderővel rendelkezik a kastély. A legfelső szinten található csarnokot a Kék Hold fénye világítja be, e magas helyiség ablakaiból még éjjel is mérföldekre ellátni. Fáradt és bosszúszomjas tekintetek fogadják a csapatot: a sértett Merem herceg, továbbá anyja, Herna, valamint Gwon tanácsos, Bermer Pillin tanácsos, egy hárfás, és egy tucat gárdista vezetőjükkel Zhvirael kapitánnyal. A padlót óriási szőnyegek, prémek, valamint zsámolyok borítják, a terem végében hatalmas íróasztal, egy rakás dokumentummal aláírásra vár.

A  farkasbőrbe öltözött Merem azonnal Tiennornak támad, ám Gangwell villámgyorsan állítja meg pengéjét, a bárd-varázslónak pedig minden hidegvérére szüksége van, hogy jobb belátásra bírja a sértett herceget.Herna vezeti fel a kényes témát, mely Merem herceg jóhírén esett. Herna egyértelműen Issát hibáztatja a helyzet kialakulásáért, a leányzó könnyűvérűségére célozgatva. Az egész történet rettentő kínos a hercegi családnak, így amíg nem érkeznek meg a dorani követek, igyekeznek mindenféle jogi kérdést tisztázni, amik Ybon, Gangwell és Tiennor kinevezéseivel kapcsolatos.

Ezután megérkezik Doranból a három varázsló, Sylvestrissel az élükön. A varázslónő szinte csak biccent a csapatnak, feszülten vázolja a dorani álláspontot, ami minden bizonnyal nem lesz a kalandozók ínyére... A követek megerősítik az Issával kapcsolatos pletykákat, így a sötét erők által fogant gyermek kiiktatásával tennének pontot ennek az ügynek a végére. A hercegi családot láthatóan hidegen hagyja Issa és a gyermek sorsa, szeretnék, ha a lehető legkevesebb visszhangja lenne ennek az egész históriának.

Végül Tiennornak sikerül elérnie, hogy Issát ne száműzzék, "csupán" megfosszák minden rangjától és vagyonától. A doraniak sem bánthatják gyermekét, sorsáról innentől a bárdnak kell gondoskodnia. Herna kedvezőnek látja a végeredményt, és a napokban esedékes pálinkafesztivál alkalmából megtartandó játékokra hívja fel a figyelmet. Merem azonban elégedetlenségének többször is hangot ad. Sylvestris csalódottan hagyja el a termet, Ybonék pedig Issával indulnak a Krad lovagokhoz. Szállásukról a lerészegedett Kalkira már elment, Issa teljesen kimerülve hajtja álomra  fejét. Gangwellék fáradtan, az Óezüst órájában próbálják megtervezni következő lépésüket.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása