Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2022. június 30. 11:03 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Harag hava, 10. nap

Nyomozás

Darton Pilléreinél kifaggatják Veril apátot, hogy pusztán elméletileg, milyen lehetőségekkel lennének  képesek élet teremtésére, a Rettenet asszonyának hívei. Véleménye szerint képtelenség, hogy halandó lélek ilyesmit véghez vigyen, de ha mégis, akkor minden bizonnyal elképesztő mennyiségű véráldozatra lenne szükség, és ennél az úgynevezett "bölcsőnél" Issának is jelen kellett-kellene lennie.

 

A hűsítő kriptát maguk után hagyják, Issától megtudják, hogy a Fáradt Pillangóban tett látogatása óta vannak fájdalmai. Az indokolatlan kitérőt Tanekébe költözésekor tették meg, nagyjából két hónappal ezelőtt, a kocsis javaslatára. A megbízhatatlan hajtót azóta Dhong Zvirael elzavarta a tanakei udvarból.

Amíg Issát előkészítik az obrissari útra, Sylvestris időt nyer a doraniaktól. Felkerekednek a Fáradt Pillangó irányába, Veraváék pedig a katonákkal és Sylvestrissel Issa védelméről gondoskodnak. Ybon egy rúnajeles pálcát kap Syltől, azzal a megjegyzéssel, hogy törje ketté, amint találnak valami "bizonyítékot", ami Dorant is meggyőzhetné a gyermek fontosságáról.

 

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása