Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2020. december 30. 21:16 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Harag hava, 9. nap

Vívódások

Miután súlyosabb sérüléseiket kezelték, Sintella ágyba parancsolja a félájult Tiennort, Ybon pedig az Adron pap holtteste felől érdeklődik. Arianhen már éppen végez a temetési szertartással, így sétára indul a gondterhelt lovaggal. Ybon már a szentélyben is aggodalommal figyelte a fenyegető Szent Fényt, de visszaérkezésekor még inkább elbizonytalanodik, mivel imáira ezúttal nem érkezik válasz. Arianhen azonban felhívja figyelmét, - egyúttal megnyugtatja Krad szolgáját - hogy ilyen jelentős erők összecsapás után nem várható el a felkavart állóvíz azonnali visszarendeződése. Gangwell vitába keveredik Kalkirával, egyre inkább zavarja a fejvadásznő hozzáállása, ám meglepetésére a sétából visszaérkező Ybon ezúttal Kalkirának ad igazat. Gangwell sértődötten jár egyet, majd a birtok egyik békésebb zugában egyszerűen könnyít magán...

Eközben Sintella gondoskodik Birvant uráról, aki alig képes ellenállni a bárd vonzó tekintetének, s bár istene szemében égbekiáltó bűnt követ el, végül együtt hál Tiennorral.

Miután mindannyian pihentek egy nagyot, Kita meditálása végére ér, és úgy érzi a hősök segítségére lehet Tanekében. Az álomsíkon szerzett tapasztalatait mindenképpen szeretné megosztani bajtársaival, hogy felvértezhesse őket a legkülönfélébb veszélyekkel, amikkel utazásaik során esetleg szembetalálkozhatnak.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása