Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2022. június 30. 09:38 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Harag hava, 10. nap

Taneke árnyai

Reggelre gyorsan kiderül, hogy nemkívánatossá váltak a dar Artar lovagrend szállásán, Issa állapota folyamatosan romlik, Kalkira pedig eltűnt. Az Ispotályban megállapítják, hogy Issa gyermeke nincs a "fészkében", minden bizonnyal csak egy hatalmas tudással és hittel rendelkező gyógyító lenne képes életben tartani mindkettejüket. A fennforgás közepette Ybont és embereit megmérgezik az ünnepség alatt osztogatott pálinkák valamelyikével. Gangwell elkapja az együgyű mérgezőt, akit állítása szerint egy nő bérelt fel.

Issát egyelőre az Ispotály vezetőjére, Jannára bízzák. A Kadarnyakaló előtt bérelnek hintót - egy vagyonért - és felcaplatnak az ivó legfelső szintjére. Sylvestris fogadja őket, majd biztosítja, hogy senki na hallja őket és Ybon karjaiba rohan. Sylvestris láthatóan rosszul viseli, hogy ismét Dorant kell szolgálnia, így mosolyogva kapja fel botját és csatlakozik ismét a csapathoz. 

Mivel Ybonék álmában egy jövőbeli zászlóháború hősének történetét jegyezték le, akit Nazirel Dovalnak hívtak, és a Hrass forrásnál felvésett rúnák is Nazirel Doval vérére utaltak, valamint Issa is Nazirelnek nevezte el gyermekét, a Doval pedig a fattyú szinonimája, Tiennorék úgy gondolják ez nem lehet véletlen, talán érdemes lenne még a tekercstárban szétnézni, hátha találnak valamilyen kapcsolatot Virem Tornis és Issa gyermeke között.

 

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása