Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2018. december 29. 22:40 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Akarat hava, 18. nap

Külön utakon

Ybon da Garrul, Alidar könyvtárában tölti az éjszakát új ismeretek felkutatása végett, eközben megismerkedik Brenail húgával, aki nővéréről azt állítja, hogy valamilyen Bíborköpenyes alak látomásszerű megjelenésének hatására vesztette el a talajt lába alól. Ybon lelkiismerete ismét emlékezteti a kellemetlen emlékre, ám hamar félreteszi érzelmeit, ugyanis ritka fontos információk birtokába kerül a Tekercsoltalmazó Szentélyben, méghozzá abban a teremben ahová többnyire csak a Maszkok Mesterének volt bejárása. Yericah-al kölcsönös információcserében megállapodván elárulja - pontosabban lerajzolja - a cserevárosi dárdavetők működését, majd egészen hajnalig jegyzeteket és másolatokat készít a titokzatos kötetekről.

Tiennor, az Ellana templom mélyén tölti az éjszakát, méghozzá Aliriával kettesben. Ezekbe a szentélyekbe, egy éjszaka erejéig, kizárólag az Ellana papnők, illetve tanítványaik tehetik be a lábukat, a kiválasztott párjukkal. Érzéki órákat töltenek el kettesben, közben szóba kerül Brenail, illetve a Tanács új könyvtárvezető pozíciója. A marmeia Brenailról pletykák alapján csupán annyit tud, hogy az utolsó marmeia próbát megpróbálta elcsalni, nem engedte, hogy megfosszák a gyermekvállalás lehetőségétől.

Gangwell hatalmas tömegben találja magát az arénában. Mindenütt zenészek, a felállított színpadon bárdok tömkelegei, legtöbbjük az esküvőre gyakorol. Körbejárja az építményt nyoma sincs véres párviadaloknak, itt most minden az ünnepségről szól. Megkerülve az arénát, Alidar eldugott temetőjébe téved, itt találkozik Shinaiz küldöttjével, egy embervadásszal. Az erv szerint Brenail kapcsolatba lépett velük, sőt egy "szentségtelen", nem evilági helyen leplezte le a Maszkok Mesterét, így nem tudott bizonyítékkal szolgálni. 

Először Gangwell érkezik vissza, majd egy órán belül Tiennor és Ybon esik be a hajnali nap első sugarainak kíséretében. Miután megbeszélték ki, mit tapasztalt, nyomban harangozni kezdenek, így a Belső Udvar felé veszik az irányt. Útközben - Enthassir kíséretében - belebotlanak Brenail húgába, majd Calyd lakosztályában próbálnak árulkodó nyomokra lelni.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása