Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2017. március 04. 11:10 - Suetho a krónikás

Arel Kvartja - Kék Acél hava 18-19. nap

Előkészületek

Az ereni bárók és kapitányok zöme már elérte Geronumot, így Kerta másnap reggelre haditanácsot hív össze. Il derat is megérkezett a seregével, Sarad Sor pedig tanácsokkal és némi információval látja el a hősöket.  Kertánál tett rövid látogatásnak köszönhetően fegyverekkel ajándékozza meg Tiennorékat. Mielőtt visszaindulnának mennydörög és a csendes, csiripelő délutánt felváltja a dézsából érkező Arel áldás. Gangwell és Ybon csatlakozik a tiadlani táborhoz és közösen fogyasztják el vacsorájukat, Tiennor pedig éjszakai látogatást tesz Kertánál. A fejvadász és a lovag megismerkednek a keletiek furcsa vezetőjének történetével, majd nyugovóra térnek, a bárdot mindezalatt a bárónő veszi intenzív, de cseppet sem szenvedélyes kezelésbe. Az éjjel egyszerre ébrednek fel a koponya borzongató hangjára. Mindegyikőjük máshogy viszonyul Ymbolhoz, a nem evilági entitás azonban nagyon erős érzetet kelt bennük: Gangwellnek a múltjára, Ybbonnak a jelenére, míg Tiennornak a jövőjére lehet hatással ez a furcsa marhakoponya. Hogy pontosan milyen értelemben azt nem képesek megfogalmazni, csupán érzik.

kard.jpg

Kalkira az éjjel folyamán elárulja Gangwellnek, hogy Garradorra valamilyen keleti átok vagy eskü miatt nem onthat vért ezért bízta rájuk testvére bosszúját, Erihu Altim, a Sötétkék áradat egyik kánjának megbüntetését. Tiennornak az éjjel folyamán ismét megjelenik a titokzatos, köpenyes alak, ugyanakkor nem tudja eldönti, hogy csak az álom emléke jelent meg újra, vagy ez egy másik jelenés, de az ismét elhangzott "Szelídítsd meg a fenevadat!" új megvilágításba kerül, hiszen a fenevadra/bestiára a toroni/kyr Erihu szót használja az álombéli alak.

Másnap reggel a haditanácson jelenlévő ereniek, Vir al Volas, D'Vir Abbel, Dein Radanal vezetésével egyhangúlag megszavazzák Taneas lerohanását. A bárd szót kér, majd Erd Fertan és a bárónő támogatásával Ybon ismerteti a lovagok számára elképzelésüket, Taneas bevételét illetően. Az ereniek sanyarú ábrázattal bólíntanak rá a hősök tervére, ugyanakkor nem sok reményt fűznek hozzá és minimális kooperációt tanúsítanak az akció iránt, de mindent megadnak nekik, ami a felkészüléshez kelhet. Az ő érdekük, hogy még az oderat előtt rendet rakjanak a környéken ezzel is emelve a dél-ereni bárók és kapitányok dicsőségét. 

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása