Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2022. június 30. 09:52 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Harag hava, 10. nap

A dorani ajánlat

Mielőtt a Khassisi tekercstárba próbálnának bejutni, lepihennek kicsit az Alborne Húrjai előtt, majd Veril is csatlakozik a társasághoz. Az apát bizalma töretlen a csapat irányába, be is számol néhány városi pletykáról. Dhong Zvirael vonakodva engedi be a kompániát a tekercstárba. Míg a többiek kutakodnak, Gangwell Kalkira nyomára próbál bukkanni. Tiennor trükkjének köszönhetően gyorsan megtalálják Virem Tornis legfontosabb írását, ami nem más mint egy profetikus költemény. Eközben a fejvadász kinyomozza, hogy mérgezésük hátterében minden bizonnyal egy külhoni harcosnő áll.

 

Útban a Kadarnyakaló felé, Tiennor visszarohan Issához, ám a piactéren Kalkirába botlik, így társait rögvest értesíti a fejvadásznő felbukkanásáról. A varázsló faggatni kezdi, közben Ybonék is megérkeznek, Gangwell pedig a földre birkózza Kalkirát. A szóváltás során kiderül, hogy a doraniak nagyjából 500 aranyat ajánlhattak Kalkirának, hogy elvégezze a piszkos munkát és megfossza Issát gyermekétől. A csapat dühösen és megvetve fordít hátat, ám Ybon még felajánlja Kalkirának, hogy tisztázza magát, ám az kissé zavartan elsétál.

Az ispotály árnyékában gondolkoznak, hogyan tovább, Sylvestris javaslata alapján Veril apáttól kellene megpróbálni némi segítséget kérniük, vagy legalábbis támpontot, hogy felgöngyölíthessék e szentségtelen fogantatás hátterét.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása