Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2019. február 21. 16:47 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Akarat hava, 18. nap

Kihallgatás - Barbárok Alidarban

A kovácsot, illetve Tagrid Lamar ágyasát letudva találkoznak össze a kalandozók a lezárt térkapuk terén. Nem sokkal később pedig Irrid érkezik, hogy értesítse őket haladéktalan jelenésükről a Tanács előtt. Alliria helyettese fogadja őket, majd besietnek a kihallgatásra. Nap már nincs az égbolton, de a tanácsterem mégis sokezer színben és fényben úszik. A helység közepén Yeriach egy Darton segéddel, valamint egy idősebb Morgena papnővel tanulmányozza Tagrid Lamar holttestét. Szokatlan módon a város összes ura is jelen van, valamint a kereskedők befolyásosabb csoportja is képviselteti magát. A vendégek számára fenntartott helyen Calyd mellett, Shinaiz úrnő is helyet foglal. A boncolás alatt kihallgatják a kalandozókat és bizonyítékokat várnak tettük magyarázatára, ám azok üres kézzel kénytelenek magyarázkodni. A tanács növekvő bizalmatlanságát a megérkező mágusok enyhítik, mivel védelembe veszik, vagyis tanúsítják a hősök szavait. A kihallgatás végül a kalandozók számára kedvező fordulatot vesz és nyomban mesés vagyonnal ajándékozzák meg őket. Azonban Yeriach vizsgálata aggasztó eredménnyel zárul: kiderül, hogy a Maszkok Mestere egy Lélekőr - nagyhatalmú Morgena pap -, s a holttest csupán egy felhasznált hústömeg volt, aki ezek szerint képes az Álomsíkra menekülni, aztán valamilyen ismeretlen rítussal egy újabb élettelen testbe költözve visszatérni az elsődleges anyagi síkra, azaz Alidarba. Egy ilyen rituálé hatalmas előkészítést igényel, nem valószínű, hogy a következő órákban megtörténne, így Yeriach időt kér a tanácstól hátha a könyvtárból vagy valahonnan sikerül magyarázatot, vagy inkább ellenszert találnia. A tanácsot elhagyva Tiennor még búcsút int Alliriának, ugyanis a marmeiák vezérének szintén sokmindenre kell választ adnia. Yeriach megbeszéli a kalandozókkal, hogy a további döntések meghozatalának érdekében éjfélkor találkozzanak a könyvtárban, és ki tudja, talán Alyr Arkhonnal is összefuthatnak.

ed8bb8adab3d656251b24ef654ce9aa3-700.jpg

A marmeiák kapitánya, Ead felszólítja a kalandozókat, hogy siessenek a Liliom és Griff fogadóba, mivel a hajón érkezett északi barátaik nemkívánatos viselkedése tűrhetetlen a Belső Város falain belül és ha nem értenek a szóból ráküldi az egész kócerájra a fejvadászokat. Útban a fogadó felé belebotlanak Enika Gwon szobrába, Tiennor sóhajt egyet, majd sietve tovább halad a ricsaj irányába. Belépve a kocsmába Ybont arcon találja egy korsó, mire tőle szokatlan módon hirtelenjében mérhetetlenül feldühödik, Gangwell megpróbál benyomulni és Revnarral szót érteni, Tiennor pedig egy asztalra pattanva, dalaival igyekszik lecsillapítani a megvadult csürhét. Hármójuk együttes fellépésének köszönhetően pillanatok leforgása alatt rend lesz és elkezdenek visszaszivárogni a fogadó leányzói és vendégei. Tiennor szóba elegyedik a fogadó tulajdonosával, de az intim félrevonulásból  "csupán" meghitt beszélgetés kerekedik, Gangwell finoman nemet mond egy hölgy közeledésére, majd sörözni kezd Revnarral, Ybon pedig Sylvestrissel az emeleti erkély elzárt fürdőhelyiségébe vonulnak és azon nyomban megpecsételik szerelmüket.

ageofconan_scene_bar_fight.jpg

A rettentő fárasztó nap után néhány órára sikerül megpihenniük és kiereszteni a gőzt, ám az alvással még várniuk kell, hiszen éjfélre a könyvtárban lesz jelenésük.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása