Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2019. március 05. 16:06 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Akarat hava, 19. nap

A Maszkok Mesterének végső nyughelye

A kalandozók a Liliom és Griff fogadót maguk mögött hagyva sietnek az éjféli találkozóra. Gangwell jónéhány korsóval legurított, léptei bizonytalanok, a könyvtárba érve meg is botlik annak küszöbén és lebukdácsol az alsó szintre, amit már az őrök sem bírnak ki röhögés nélkül. Azonban társai cseppet sem találják viccesnek, sőt nem győznek bocsánatot kérni a meditáló növendékek papnőjétől. A fejvadászt támogatva felsietnek az első szintre, ahol Yeriach társaságában felismerik Alyr Arkhont, koruk egyik leghíresebb varázslóját. Tirna hoz némi gyümölcsöt, majd az első emeleten folytatják a diskurzust. Alyr kölcsönös információcserét ajánl a hősöknek, de aztán a varázsló alig hagyja szóhoz jutni a kalandozókat és erre jó oka van, hiszen ők érték el, hogy a könyvtár tiltott terme ismét látogathatóvá váljon az arra méltók számára. A nekromanta elárulja, hogy Eligor után nyomoz, meggyőződése, hogy a Kék herceget az álomsíkon tartják fogva, továbbá azt az információt is megosztja, hogy a Dwyll Uniót lerohanta Toron: könnyedén törtek át a védelmi vonalakon, miután a Maszkok Mesteréhez került napkövet hónapokon át tanulmányozták.

 alyr.jpg

Részletes útmutatást ad, az Ybon által (félig) megfejettt liturgiákhoz, majd rájönnek, hogy a Belső Udvar nyakékei biztosítják az átjárást Tagrid Lamar számára, mivel rengeteg energiát koncentrálnak egyetlen helyre. A mágus gyors búcsút int, az utcán pedig Irridbe botlanak, aki rögvest a Tanácsba invitálja őket, mivel a felderítők mozgolódást fedeztek fel a nyugati falak mögött. Ez azt jelenti, hogy rengeteg embert hívnak be folyamatosan, a kalandozók pedig úgy sejtik emögött csakis a Maszkok Mestere lehet, így futva érkeznek a kapuhoz. A nyakába akasztott ékszert azonnal tanulmányozni kezdi Tiennor, míg a többiek Offiliát igyekeznek meggyőzni arról, hogy szüntessék be a sebtiben összehívott Tanácskozást. Irrid még Offiliával is szembemegy, de végül enged a nyomásnak, főleg miután Tiennor megfejti, hogy a nyakékek a Tanácsterembe koncentrálják az energiát - ahol a törvény szerint a Feketelunír órájában senki sem tartózkodhat.

 d_42df82_5454934.jpg

A kalandozók javaslatára végül elkezdik kiüríteni a helységet, majd a testőrökkel karöltve leszaladnak a Tanácsterem alatt lévő Kriptába. Az oszlopos csarnokban Ybon idézi meg Tagrid Lamart, aki felkészületlenül kénytelen visszatérni új testébe, ami pusztán egy csontváz, melyből zöldes fények csapnak ki. De még így is képes nem evilági őreit a kalandozókra küldeni, akiket csak komolyabb sérülésekkel sikerül levágni. Tagrid Lamar koponyáját kettétöri az utolsó csapás, a Tanácsterem jóformán kiürül, a Maszkok Mesterének legyengült szelleme pedig megszűnik létezni.

Lélegzetvételnyi nyugalomhoz jutnak a hősök, kipihenhetik fáradalmaikat, ám ahogy megvirrad, a toroni ostromgépek nyomban munkába állnak.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása