Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2018. december 06. 13:57 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Akarat hava, 16. nap

Alidari Audiencia

A hídon való átkelés során megpillantják a híres fogadót, ahol többszázfős tömeg gyűlt össze, bár közelebb férkőzni nincs idejük, a Belső Udvarba kísérik őket, mialatt Irid készségesen válaszol kérdéseikre. A séta során bepillantást kapnak Alidar mindennapjaiba, ahol még az utcán is kristálypoharakban kínálják a bort. Bár a hősök bűzlenek, roppant meleg és tömeg van, az ezernyi fűszer és frissítő bor illata elnyomja a kellemetlen szagokat. Sütemények, füstölők, gyümölcsök és töménytelen egzotikus szag keveredik a levegőben. A középső városban szinte minden portán árulnak valamilyen luxuscikket, kis kertek meleltt hordók és pihenőszékeket állítotak fel, és minden sarkon őrökbe botlik a kereskedők, utazók hada. A középső régióba egyébként lovakat sem engednek be, így bátrabban alakítottak ki apró kertecskéket a két, három emeletes kőépületek árnyékában.

A belső udvar kapujában Aliria és testőrcsapata - a marmeiák - fogadják a hősöket, Aliria, akit Tiennor tetoválása alapján Felice követőjeként köszönt  egy az elmét kontrolláló nyaklánccal engedi be őket a város vezetőinek audienciájára. 

694898760_preview_meeting_by_jouey.jpg

A hatalmas toronyszerű épület plafonját valamiféle kristályszerű anyagból készíthették, a beömlő  napfény a festett üvegeknek köszönhetően ezerféle árnyalatban verődik egyik falról a másikra. A terem egyik részében széles asztal mögött ülnek a város vezetői, velük szemben a földön, párnákon kalmárok, kereskedők és átutazók perlekednek egymással. A kör alakú helység szélében boltíves folyosó fut körbe, amik mögül folyamatosan rabszolgák ugranak uruk parancsára. A kalandorok helyet foglalnak, jelenlétükre senki sem reagál. Miután alaposan teletömték gyomrukat - többek között Tradorel szószba mártott hússal - a vezetők figyelme feléjük irányul. A kitessékelt kalmárok után végighallgatják a hősök beszámolóit, a lehetséges toroni invázióról és a labirintuson való átkelésről. A Maszkok Mestere már-már fenyegetve követeli Ybonék kihallgatását, ám a vezetők többszöri figyelmeztetésére végül lemond igényéről és inkább a konkrét bizonyítékok hiányára hívja fel a város urainak figyelmét. Bár Tiennor elnyeri a tanács szimpátiáját, az urak mégis nyugalomra intik őket, miközben a Maszkok Mestere Gangwellnek is címez néhány félreérthető mondatot. A vita elcsendesedésével Calyd Karnelian robban be a helyiségbe, akiben nyomban szövetségesre lelnek. A Belső Udvar falain kívül gyakorlatilag minden lényeges információt megosztanak Tengermellék urával, aki óvatosságra, de egyben gyors nyomozásra bíztatja Ybonékat. A Templomkert egyik épületébe invitálja őket, hogy az elkövetkező napokban kipihenve kezdhessék meg a Maszkok Mesterének leleplezésének lehetőségeit.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása