Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.

2019. január 24. 12:02 - Suetho a krónikás

Kyel Kvartja - Akarat hava, 18. nap

Alidar Ostroma 1. nap

Miután Karnelian lakosztályában semmi gyanúsat sem találnak a kalandozók, Calyddal a tanácshoz járulnak: emberhúzta felvonóval jutnak fel a Tanácstoronyba, ahonnan egész Alidart belátni. A torony árnyékában hatalmas Griff ereszkedik lefelé, fej nélküli követtel, amiből Calyd gyorsan levonja a következtetést, Toron ezúttal nem alkuszik. Felérvén megpillantják az Alidart körülvevő erőket, a tanács pedig - roppant magabiztosságot és nyugalmat tanúsítva - tüstént a nyugati kapuhoz rendeli őket, mivel a Maszkok Mestere úgyis biztosítja a keleti kaput.

d68afe1f5516d87be699fff10f344434.jpg

A kalandozók nem ellenkeznek, de a tanácstól búcsút intve Calyddal megegyeznek, hogy természetesen szembe mennek a paranccsal, így a keleti kapu szűk tornyában megtalálják a Maszkok Mesterét a várost védő varázslók társaságában. Tiennor egyértelműsíti az áruló szándékot, aminek következtében életbe lép Ybon mágikus kötése és azonnal odateleportál, védelmet biztosítva a bárd számára. Gangwellt éri Tagrid Lamar első pengéje és annak hatására megtámadja a paplovagot. Tiennor bátor ugrásával eltalálja a menekülő Tagridot, aki lezuhan a lépcsőn, majd a következő pillanatban döngetni kezdik a kaput. Tiennor levágja Tagrid karját, Gangwell pedig szó nélkül végez egykori mesterével.

battle_alidar.jpg

A fejvadász és a varázsló íjászokat vezényel a falakra és nyílzáport zúdít a hídon lévő többszáz toronira. Tiennornak hála a híd egy része lángba borul, ám a kaput így is sikerül betörni, Ybon a százfős lándzsás csapat élére állva állja útját a tucatnyi betolokódó ostromlónak. Becsületes párbajban végül a betőrő harcosok utolsó megmaradt lovagját is levágja. Eközben Gagngwell, a hídon paizsok védelmében megbúvó és valószínűsíthetően rosszban sántikáló Tharr papokat próbálja lenyilazni kisebb-nagyobb sikerrel, de azok végül elérik céljukat és a híd, a kitörő alidari katonák orra előtt omlik össze, felszabadítva az utat a folyón érkező toroni csapatszállító hajóknak és egyéb szörnyűségeknek. Csakhogy a folyón északról három hajó bukkan fel, melyen félmeztelen barbárok őrjöngenek. A lustán sodrodó ködből kibontakozó hajók mind feldíszitett Ymbol és Felice szimbólumokkal vannak tele, az élen álló hajó orrában a széttépett istenség koponyája és törzse van kifeszítve, a csontok mögött harci felszerelésben pedig Sylvestris maga. Ujjaival jeleket vés a levegőbe, botja végét a földhöz vágja és egy Ymbol rituálé segtíségével befagyasztja a folyót széltében, megakadályozva a hajók északra törését. A jégre ugráló barbárok, Ybonnal az élen lerohanják az első csapatszállító hajót és lemészárolják a katonákat, majd megadásra késztetik a másik hajó maradékát. Sylvestris Ybonhoz sétál és egy hosszú csók kíséretében egymás karjaiba omlanak.

jeg.jpg

Később a tanács magyarázatot kér a hősöktől és egy kihallgatás keretein belül próbálják meg felderítani Tagrid Lamar szerepét ebben az őrületben. Aliria elkíséri a kalandozókat a Maszkok Mestere rezidenciájára, ahol egy napkövet találnak - Sylvestris tanácsára gyorsan elrejtik - és néhány hazsnosabb holmit. Tiennor levezeti fegyülemlett feszültségét Tagrid egyik ágyasán, Ybon pedig Sylvestris kíséretében Gangwellel együtt ellátogatnak a város legjobb kovácsához, majd felkészülnek az esti tanácsülésre.

komment
Regék hősökről, akik kiérdemelték az öröklétet.
süti beállítások módosítása